Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i dać na stolnicę, dodać do tego jajko. Mleko podgrzać. Wlać do przesianej mąki na stolnicy i wymieszać. Wyrobić wolne ciasto. Rozwałkować. Jabłko umyć, obłupić ze skórki, pociąć na mniejsze kawałki. Na ciasto dawać po trochu jabłka i wykrawać pierogi. Gotować w ugotowanej i osolonej wodzie przez 7-9 minut. Wyłożyć na talerz. Przetrzeć śmietaną i pocukrzyć. Pycha. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    Wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • -6
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Opis wykonania bez sensu. Za taki przepis chętnie obłupiłabym ze skórki, ale nie jabłko.
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    droga heniu, co ci się nie podoba, myślałam że jesteś znawcą kulinarnym lepszym od niejednego kucharza i ze wiesz wszystko, a tu SURPRISE jednak nie :( czytam i czytam i powiem szczerze że moja 11 letnia wnuczka nawet pierożki z tego przepisu zrobiła, więc co jest nie tak ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Dostałam jabłka i jutro zrobię pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Przetrzeć śmietaną nie rozumiem tego procesu ;) chodzi o polanie ?
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    Kolorowa: tak chodzi o polanie, biorę na łyżkę i przecieram po pierogach. Nie napisałam polać, bo śmietana jest dość gęsta i nie polałoby się po nich tylko co najwyżej by wypadło na jedno miejsce, a gdybym tez tak napisała to henryka czepiała by się że śmietany 18 nie da się wylać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !