Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej rowek. Dodać jajka. Następnie podgrzać mleko, podlać nim mąkę i wyrobić ciasto. FARSZ: Ugotować łopatkę, zmielić przez maszynkę do mięsa. Kapustę lekko zagotować, dobrze odcedzić, wycisnąć z niej wodę i pokroić drobno. Zmieszać z przygotowanym wcześniej, zmielonym mięsem. Cebulkę drobno pokroić. Zrumienić ją na połowie porcji margaryny. Dodać do wymieszanej kapusty i łopatki wieprzowej. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Ciasto rozwałkować. Na każdy kawałek dać trochę farszu i szklanką wykrawać pierogi. Ugotować wodę z solą. Gdy się ugotuje dać do nich pierogi. Pogotować ok. 7-9 minut. Pozostałą część margaryny roztopić. Na talerz wyłożyć pierogi. Polać je roztopioną margaryną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    lubie pierogi:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ale super
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    podjadłoby sie takich pierożków
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    mój mężuś by się ucieszył gdybym je zrobiła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !