Sposób przygotowania

1. 10dag czekolady zetrzeć na wiórki

2. Resztę czekolady wrzucić do rondelka. dodać 2 łyżki wody. Wstawić na mały ogień i mieszać powoli podgrzewając czekoladę aż całkowicie się roztopi. Zdjąć z ognia i odstawić aby przestygła.

3. Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Powolnie dodawać cukier puder ciągle ubijając.

4. Gdy piana będzie ubita z cukrem nadal ubijać dodając stopniowo ostudzoną stopioną czekoladę.

5. Mus przełożyć do miseczek i posypać wiórkami czekoladowymi. Wstawić do lodówki aby ostudzić.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !