Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort karmelowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 5 łyżek
rum 50 ml
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 0,5 szklanki
margaryna 3/4 kostki
masa krówkowa 1 puszka
bakalie 20 dag
herbatniki 10 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort karmelowy

1. Cukier i jajka utrzeć, dodać mąkę i proszek do pieczenia - całość dokładnie wymieszać. Ciasto piec przez ok 20-25minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostudzić.

2. Ciasto nasączyć odrobiną rumu z wodą, bakalie posiekać na drobne kawałki.

3. Masę krówkową ucierać z margaryną, pod koniec dodać posiekane bakalie. Całość wyłożyć na ciasto.

4. Herbatniki zanurzać w wodzie rozrobionej z rumem i układać jeden przy drugim na wierzchu ciasta. Całość polać polewą czekoladową.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 06.01.2014 08:12
pyszny tort
JaPaqc 20.02.2013 07:49
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak