Sposób przygotowania

Mięso płuczemy osuszamy oczyszczamy ze ścięgien i kroimy na 4 plastry oprószamy solą pieprzem i obtaczamy w mące.Na patelni rozgrzewamy sklarowane masło i w ciągu 5 min obsmażamy mięso z obu stron na rumiano.Usmażone mięso układamy na ogrzanym półmisku i zostawiamy w cieple.Cebulę obieramy kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu ze smażenia mięsa,podlewamy winem dodajemy śmietanę i wszystko krótko gotujemy.Sos doprawiamy do smaku sosem worcester solą i pieprzem.,wsypujemy posiekany estragon mieszamy i wkładamy do sosu usmażone mięso i ponownie wszystko razem krótko grzejemy.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !