Sposób przygotowania

Odcinamy zielone części porów ,białe części oczyszczamy kroimy w krążki i dokładnie myjemy ,50 krążków odkładamy.W garnku topimy masło wrzucamy pokrojone pory,dodajemy szczyptę soli i mieszając szklimy ją.Rosół w paście rozpuszczamy w pół litra gorącej wody i wlewamy do garnka z porami i na wolnym ogniu gotujemy 8 min do miękkości.Ugotowaną zupę miksujemy a pozostałe odłożone krążki wkładamy do gorącej zupy i doprawiamy ją do smaku sokiem z cytryny i solą studzimy wkładamy do lodówki do całkowitego oziębienia.Na krótko przed podaniem kroimy wędzonego łososia w cienkie paski i posypujemy nimi oziębiony chłodnik.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !