Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z sosem truflowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

trufle czarne w puszce 12,5 gram
jajko 6 szt
żółtko jajek 1 szt
pasta z czarnej trufli 1 tubka 25 gram
madera 2 łyżeczki
koniak 2 łyżeczki
rzeżucha
kremówka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z sosem truflowym

Kawałki trufli kroimy na cienkie paseczki,jajka gotujemy około 4 min na półtwardo.Do małego garnka wlewamy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając i zdejmujemy z ognia.Trzepaczkę dodajemy do śmietany żółtko pastę truflową i doprawiamy maderą i koniakiem.Jajka kroimy na połówki układamy na szklanych talerzykach olewamy sosem truflowym i dekorujemy rzeżuchą i paseczkami trufli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 30.05.2012 05:57
pomysłowe
Krystyna32 10.10.2011 00:10
super
SmacznaPyza 07.10.2011 19:57
już widzę jak w ogóle robiłaś to danie z truflami...eh....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak