Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort brie z kremem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

limetka 1 szt
szczaw 6 liści
mięta 1 gałązka
bazylia 1 gałązka
śmietana kremówka 4 łyżki
ser biały twarogowy 15 (śmietankowy)
ser brie 1 krążek

Przepis i sposób przygotowania na: tort brie z kremem

Ser brie kroimy ostrym nożem na dwa jednakowej grubości krążki.Limetkę sparzamy osuszamy i ścieramy skórkę,następnie kroimy ją na pół i z jednej połówki wyciskamy sok.Liście szczawiu,mięty bazylii płuczemy i osuszamy i drobno siekamy.Ser twarogowy śmietanę kremową i sok z limetki ucieramy w mikserze,dodajemy skórkę otartą z limetki i posiekane zioła i dokładnie wszystko mieszamy.Powierzchnię przecięcia krążka sera obficie posypujemy ziarenkami pieprzu i lekko je przyciskamy do miąższu sera.Dolną połówkę krążka sera smarujemy kremem limetkowym,nakładamy drugą połówkę i przyciskamy niezbyt mocno.Ser z nadzieniem zwijamy w przezroczystą folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.Wyjmujemy na około 10 min przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.10.2011 00:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak