Sposób przygotowania

Nerki cielęce kroimy wzdłuż usuwamy nadmiar tłuszczu i błonki,dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy i kroimy w cienkie plasterki w poprzek długości.Na patelni rozgrzewamy trochę sklarowanego masła i obsmażamy na nim plasterki nerek 4 min ,wyjmujemy i pozostawiamy w cieple.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę i podduszamy je na sklarowanym maśle.Oczyszczone pieczarki myjemy kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli i czosnku i dusimy razem 3 min i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy śmietanę i podduszamy jeszcze 3 min.Plasterki szynki kroimy na paski dokładamy do reszty składników i razem grzejemy,następnie dokładamy obsmażone plasterki nerek,grzejemy polewamy winiakiem zapalamy i zaraz podajemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !