Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nerki cielęce po parysku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło sklarowane
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pieczarki 125 gram
sól
pieprz
śmietana kremówka 150 gram
szynka gotowana 125 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: nerki cielęce po parysku

Nerki cielęce kroimy wzdłuż usuwamy nadmiar tłuszczu i błonki,dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy i kroimy w cienkie plasterki w poprzek długości.Na patelni rozgrzewamy trochę sklarowanego masła i obsmażamy na nim plasterki nerek 4 min ,wyjmujemy i pozostawiamy w cieple.Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę i podduszamy je na sklarowanym maśle.Oczyszczone pieczarki myjemy kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli i czosnku i dusimy razem 3 min i doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dodajemy śmietanę i podduszamy jeszcze 3 min.Plasterki szynki kroimy na paski dokładamy do reszty składników i razem grzejemy,następnie dokładamy obsmażone plasterki nerek,grzejemy polewamy winiakiem zapalamy i zaraz podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 23.10.2011 17:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak