Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z ryżu i jabłek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
ryż 1/2 woreczka
jajko 1 szt
cukier 2 łyżki
cynamon
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z ryżu i jabłek

Jabłka kroimy na niewielkie kawałki- mieszamy z ryżem, cukrem, cynamonem i rozmąconym jajkiem.
Formę na babkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
Nakładamy ryż z jabłkami do formy- zapiekamy kilkanaście minut w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 16.09.2013 16:21
Super przepis:)
manaika 28.06.2012 18:52
super!
piotereq 29.01.2012 16:06
pychota
kanu83 02.01.2012 22:59
pyyycha
Justa32 05.11.2011 15:31
fajny pomysł!!!
misia53 13.10.2011 14:25
zgadzam się jak wyżej.... bardzo pomysłowo
przejs 12.10.2011 14:02
intrygujący przepis.mysle ,że moje młode z chęcią by pałaszowało :)
Angelika10 09.10.2011 00:07
dobra ;)
Beatris 08.10.2011 10:31
Uwielbiam zapiekany z jabłkami ryż. Do tego jeszcze ubita kremówka.
iga2 07.10.2011 20:57
smaczna
MAR3STA 07.10.2011 18:29
na pewno pyszna była
suzana 07.10.2011 16:04
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak