Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż z żurawinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dag
mleko 3\\4 szklanki
cebula
ogórek kiszony 2
żurawiny 1 szklanka
majonez 4 łyżki
cukier
natka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż z żurawinami

Wymoczone wcześniej śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy na 2 godziny , w tym czasie możemy pokroić w kostkę a jabłka zetrzeć na tartce o drobnych oczkach i wymieszaj z przetartymi przez sito żurawinami i majonezem i to dopraw cukrem , na osuszonych filetach położyć cebulę , ogórki zwiń w ruloniki zepnij wykałaczkami ułóż na półmisku i polej sosem , najlepiej aby gotową potrawę wstawić na godzinę do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.02.2013 14:44
podoba mi się
Marzena34 22.11.2012 08:40
fajne,eleganckie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak