Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba gotowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 6-7 szt
wywar warzywny 2 litry
marchew 3 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
ziele angielskie 10 ziaren
sól
pieprz
skórka cytrynowa 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba gotowana

Do wywaru warzywnego wrzucamy obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa. Gotujemy 15 minut, po czym dodajemy pokrojone na 2-3 kawałki filety rybne, liść laurowy, ziele angielskie i skórkę cytrynową. Gotujemy na wolnym ogniu kolejne 15 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.11.2011 11:32
lubię gotowaną rybę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak