Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
cebula biała 1 duża
bułka czerstwa 2 duże
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Kucharek przyprawa uniwersalna
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Proste mielone

Bułkę czerstwą moczymy w wodzie lub mleku przez godzinę, po tym czasie dokładnie odciskamy, dodajemy do mięsa wraz z poszatkowaną drobo cebulą i jajkami. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku kucharkiem, pieprzem i gałką muszkatołową. Formujemy zgrabne kotlety, które panierujemy lekko w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak