Sposób przygotowania

Z karczochów usuwamy 4 dolne liście a zdrewniałe łodygi odcinamy tuż pod nasadą kwiatu.Płuczemy a ostre końcówki odcinamy .Wkładamy je do osolonej wrzącej wody z dodatkiem soku z cytryny i gotujemy aż będą miękkie około 40 min,następnie osączamy studzimy i wykładamy na półmisek i dekorujemy natką pietruszki.Olej z dodatkiem octu musztardy,soli i pieprzu ubijamy trzepaczką,łączymy z posiekanymi ziołami i dokładnie mieszamy,sos doprawiamy do maku solą i pieprzem i oddzielnie podajemy do karczochów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    oj jak dawno nie jadłem karczochów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    uwielbiam karczochy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !