Sposób przygotowania

Na rozgrzanym maśle obsmażamy befsztyki ze wszystkich stron oprószamy solą i pieprzem polewamy winiakiem i zapalamy.Usmażone befsztyki układamy na rozgrzanym półmisku przykrywamy folią aluminiową i zostawiamy w cieple.Tłuszcz ze smażenia wlewamy do małego garnka i ostawiamy w cieple.Szalotkę i czosnek drobno kroimy i podduszamy na maśle.Boczniaki oczyszczamy ostrożnie myjemy i osuszamy i kroimy w paski,wrzucamy na patelnię przyprawiamy solą pieprzem i podduszamy około 5 min.,dodajemy tłuszcz ze smażenia befsztyków kremową śmietankę i rozgniecione ziarenka zielonego pieprzu i razem gotujemy 2 min i doprawiamy do smaku sosem sojowym.Befsztyki z boczniakami układamy na talerzach i zaraz podajemy z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !