Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 60 dag
cebula biała 3 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Wątróbkę kroimy na dość duże kawałki, obtaczamy w mące, smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Gdy mięso będzie już z każdej strony mocno przyrumienione, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, solimy i doprawiamy sporą ilością pieprzu. Przykrywamy, zmniejszamy ogień i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.11.2011 22:16
ja dodaję często jabłko
ziutula
ziutula 23.10.2011 21:44
wątróbkę taką to zawsze zjem...
Justa32 21.10.2011 12:35
smaczna
bursztynek 08.10.2011 09:50
uwielbiam wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak