Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopiec śmietankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
cukier 10 dag
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 3 łyzka
mąka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec śmietankowy

Masę wymieszac z proszkiem do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Ciasto wlać do tortownicy, piec 25 minut. Ostudzone posmarować konfiturą i żelatyną. Posmarowac bitą śmietaną ulozyć przekrojone na pól truskawki
Masa:
2 łyżki konfitury z truskawek, 6 listków żelatyny, 75 dag truskawek, 600 ml smietany, 3 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 dag orzechów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.10.2012 09:11
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak