Sposób przygotowania

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę,cebulę i szalotkę także kroimy w kostkę a ząbki czosnku drobno siekamy.Wszystko razem dusimy na rozgrzanym tłuszczu aż cały płyn wyparuje,następnie dodajemy natkę pietruszki i całość przyprawiamy solą i pieprzem.Podduszone warzywa studzimy i mieszamy z pasztetem na gładki farsz.Upieczoną cielęcinę kroimy w plastry grubości jednego centymetra każdy smarujemy farszem na grubość pół centymetra i układamy z powrotem w całość i wkładamy do podłużnej formy do zapiekanek .Masło topimy wsypujemy mąkę i mieszając podgrzewamy aż nabierze złocistego koloru,wlewamy mleko i wszystko razem dokładnie mieszamy ubijając trzepaczką aż wytworzy się zawiesisty sos doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy jeszcze 3 min.Do sosu dodajemy śmietanę kremówkę i starte sery mieszamy i odstawiamy sos na 10 min następnie doprawiamy solą pieprzem.Takim sosem polewamy pieczeń.Pieczeń pieczemy w 150 stopniach przez 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !