Sposób przygotowania

Królika płuczemy osuszamy oczyszczamy z błon i tłuszczu kroimy na porcje i nacieramy solą.Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy królika ze wszystkich stron i zdejmujemy z patelki.Cebulę kroimy w kostkę marchewki kroimy w plasterki a pomidory obieramy ze skórki i kroimy także w plasterki a boczek w kostkę i wytapiamy go.W wytopionym boczku podduszamy warzywa oprószamy je mąką i mieszamy,następnie wkładamy kawałki królika liść laurowy ząbki czosnku przyprawiamy solą pieprzem oraz cukrem i dusimy pod przykryciem do miękkości około dwóch godzin.Potrawę doprawiamy do smaku solą pieprzem cukrem i koncentratem pomidorowym.Przed podaniem posypujemy natka pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !