Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z grzybami leśnymi i kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

MAKARON TAGIATELLE 1 opakowanie
pierś z kurczaka
grzyby leśne ilość według uznania
cebula 1
czosnek 3 ząbki
śmietana 1 kartonik-30 proc
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z grzybami leśnymi i kurczakiem

Makaron gotujemu al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i cebulę a gdy się zeszklą dodajemy pokrojone w paski grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu aż grzyby zmiękną (można podlać odrobiną wody).

Następnie dodajemy śmietankę i kurczaka pokrojonego w kostkę, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok 3-4 minuty.

Sos łączymy z makaronem i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 10.01.2014 08:15
pięknie pachnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak