Sposób przygotowania

Z ogrodu zerwałam liście mięty, umyłam, wysuszyłam i położyłam na blachę do momentu wysuszenia. Suszyłam je 10 dni po czym pokruszyłam i schowałam do pojemniczka. By zaparzyć herbatkę wsypałam liście mięty do szklanki i zalałam wrzątkiem. Parzyłam 10 minut. Herbata jest o wiele lepsza niż te w torebkach ekspresowych. Warto wypróbować :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Też uważam, że tak przygotowana herbatka jest przepyszna. Też sama suszę miętę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    herbata jest pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    z suszonej przez siebie mięty bym zrobila:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !