Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana szpinakowym ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4-5szt
ryż 2 torebki
szpinak mrożony 1 opakowanie
oliwa
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
pomidory krojone w puszcze 1 puszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana szpinakowym ryżem

Na oliwie podsmażamy czosnek wyciśnięty przez praskę i posiekaną cebulę.

Dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i chwilę dusimy.

Dodajemy pomidory i ryż, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu aż ryż trochę zmięknie w razie potrzeby podlewając wodą (ew. bulionem).

Papryki przekrajamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne a następnie napełniamy szpinakowo-ryżowym farszem i układamy w naczyniu do zapiekania.

Skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy pod przykryciem przez ok 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 16.01.2014 10:36
ekstra danie!!!!
Goya 17.10.2011 13:09
fajne
madzialena19 07.10.2011 11:48
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak