Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy czosnek wyciśnięty przez praskę i posiekaną cebulę.

Dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i chwilę dusimy.

Dodajemy pomidory i ryż, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu aż ryż trochę zmięknie w razie potrzeby podlewając wodą (ew. bulionem).

Papryki przekrajamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne a następnie napełniamy szpinakowo-ryżowym farszem i układamy w naczyniu do zapiekania.

Skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy pod przykryciem przez ok 35 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ekstra danie!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !