Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Brokuła dzielimy na małe różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku.

Pokrojone pieczarki przesmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i podsmażamy, dodajemy przecier pomidorowy i oregano i chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Sos, brokuły i 1 mozarellę pokrojoną w kostkę mieszamy z makaronem, przekładamy do natłuszczonego naczynia do zapiekania, z wierzchu posypujemy kawałkami drugiej mozarelli i oregano i zapiekamy przez ok 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 C.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    maadzia19

    wygląda na smaczną - dzisiaj zapiekam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię zapiekanki a ta pewnie pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !