Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z winem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1,25 kg
ząbek czosnku 3
sól 1 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
tymianek
cebula biała 2
wino białe wytrawne 1 szklanka
olej 1/4 szklsnki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
jabłko winne 3-4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z winem

Dzień przed duszeniem mięso natrzeć pastą z mieszanki czosnku, soli, pieprzu, tymianku, dodać cebule,wlać 1/2 szklanki wina i kilka razy polewać mięso marynatą. Następnego dnia rozgrzać olej w brytfance, włożyć mięso, marynatę i piec w piekarniuku około 2 godzin, polewając sosem. Po upieczeniu dodać do sosu mąkę, wlać resztę wina i gotować na małym ogniu około 10 minut.Sos przetrzeć przez sitko.
Jabłka czerwone pokroić w ćwiartki, nie obierając, obsmażyć na maśle z obu stron.
Pieczeń podzieloną na porcje ułożyć na półmisku, obok ułożyć usmażone jabłka. mięso polać sosem.

Smacznego!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 01.04.2012 16:44
ffajne
Norgiusz 19.03.2012 07:39
super
cooleczka 04.12.2011 21:13
smaczne :)
Neetka90 02.12.2011 11:10
świetny przepis
Kuchareczekjeden 27.11.2011 15:31
pyszne danie,szkoda,ae nie twoje zdjęcie:)
SyMiki 30.10.2011 23:07
pychotka
Emiliozo 28.10.2011 18:06
ja dusiłam z porem
jerry1 24.10.2011 10:13
rewelacja!
ronald88 11.10.2011 15:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak