Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, masła, cukru, proszku do pieczenia i skórki z cytryny, zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schładzać 30 minut. następnie przygotowaną blachę wyłożyć ciastem. Ponakłuwać. Piec 25 minut w temp. 200 stopni. Budyń rozmieszać z 6 dag cukru i 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Zaciągnąć zawiesiną. Mieszając, zagotować. Budyń ostudzić. Rozsmarować na ostudzonym placku. Winogrona pokroić na połówki. Ułożyć na budyniu. Sok z winogron mocno podgrzać, rozpuścić w nim galaretkę. Tężejącą galaretką polać winogrona. Przed podaniem posypać migdałami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !