Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 10 szt
wywar warzywny 1,5 litra
marchew 1 średnia
cebula 1 średnia
masło klarowane 1 łyżka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
śmietana 18 proc 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Grzyby obrać, wypłukać, pokroić w plastry, dodać do wywaru warzywnego, zagotować, dodać obraną i pokrojoną na 4 części marchewkę. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle klarowanym. Gdy marchew będzie miękka, wyciągnąć ją z zupy, dolać do wywaru śmietanę, dołożyć przesmażoną cebulę, doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Gotować aż grzyby będą miękkie. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 25.10.2011 08:53
smaczna
Lotar 25.10.2011 08:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak