Sposób przygotowania

Chleb (bez skórek) kroimy w małą kosteczkę, przesmażamy na gorącym maśle klarowanym, posypujemy solą czosnkową, dokładnie mieszamy. Sałatę myjemy, rozrywamy na małe kawałki, mieszamy z pokrojoną w cienkie paseczki papryką i sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, octu, miodu, musztardy, soli i pieprzu. Wykładamy na talerz, posypujemy przygotowanymi wcześniej grzankami i pozbawionym pestek oraz pokrojonym na ćwiartki winogronem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy ten przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Sałata warta głosu.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    papryka + winogrona? Bardzo mi się podoba jak ktoś tak odważnie łączy różne smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !