Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowy schab

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 7-8 ząbek
olej do smażenia
bulion drobiowy 1/2-1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowy schab

Schab płuczemy i osuszamy.Czosnek kroimy w plasterki i okładamy nimi schab ,solimy i pieprzymy .Owijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki.Na rozgrzanym oleju rumienimy schab ze wszystkich stron przekładamy do ceramicznej formy i pieczemy w piekarniku w 180st.C. Co jakiś czas polewamy bulionem aby się nie spiekł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 22.10.2012 10:57
smaczne mięsko
Seba 14.06.2012 09:21
pycha
babcia
babcia 10.06.2012 12:43
pyszny obiad
babcia
babcia 10.06.2012 12:43
pyszny obiad
smakosz1988 05.05.2012 08:46
mmmm
romanrafal
romanrafal 01.04.2012 10:53
pyszne danie
mic 26.03.2012 14:40
pysznosci:)
Wacław 19.12.2011 14:52
pyszne mięsko !
Kuchareczekjeden 31.10.2011 14:13
aromatyczne
AgaS10 31.10.2011 13:49
pyszny,bardzo taki lubię:)
Robert10 29.10.2011 19:33
wyśmienite mięsko
ronald88 11.10.2011 15:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak