Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 20 dag
cukier pude 1 szklanka
jajko 2
wiórki kokosowe 20 dag
herbatniki 200 g
orzechy laskowe 5 dag
migdał 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki Rafaello

Miękkie masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać cukier puder i jaja. Na koniec dodawać wiórki kokosowe i migdały drobno posiekane. Wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na godzinę.
Następnie posiekać drobno herbatniki, dodać do masy i wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. W środek włożyć orzeszek laskowy. Każdą kuleczkę obtoczyć w kokosie. Kulki przed podaniem trzymać w lodówce.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 10.09.2012 12:01
wyglądają apetycznie:)
caralajna 13.08.2012 21:04
pyszności, takie kulki uwielbiam
melonik 27.03.2012 09:47
mniam mniam
parysek10 20.03.2012 16:00
muszę wypróbować
parysek10 20.03.2012 16:00
muszę wypróbować
joanna77 09.03.2012 09:00
zabieram przepis do swojej księgi
Marzena34 16.02.2012 16:34
świetny przepis,wypróbuję na pewno
Wojt@s
Wojt@s 21.01.2012 12:00
extra
jerry1 28.12.2011 13:28
ciekawe czy podobne są w smaku do prawdziwego rafaello
Renata22 15.12.2011 20:09
świetne
Ewelina38 30.11.2011 09:14
rewelacyjny pomysł i koniecznie muszę wypróbować, bo są przepyszne
Kuchareczekjeden 21.11.2011 06:49
ale fajne
Elżbieta17 11.11.2011 17:44
pyszny deser:)
rjustysia 27.10.2011 11:48
Świetny przepis :)
Wacław 08.10.2011 09:52
pyszne
Ania67 07.10.2011 10:00
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak