Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z parmezanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan 50 g
roszponka 100 g
gruszka 2
brązowy cukier 1\\2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
mak 1 łyżeczka
sól
pieprz
tymianek 1\4 łyżeczki (suszony)

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z parmezanem

Roszponkę najpierw myjemy a potem kładziemy na papierowym ręczniku aby się osuszyła , następnie gruszki obrać i pokroić w ósemki , obieraczką przygotować wiórki z parmezanu . Oliwę z octem mieszamy po wymieszaniu dodać tymianek, sól ,pieprz a na końcu mak . Sałatę łączymy z gruszkami i polewamy sosem a na wierzchu sypiemy ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 10.09.2012 22:20
interesujące..
babcia
babcia 10.09.2012 22:20
interesujące..
aacaac 14.10.2011 12:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak