Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione z żółtym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masło stopione 3 łyżki
mleko
sól
żóty ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione z żółtym serem

Żółty ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki i zostawić do podsuszenia .
Mąkę, sól około 1/2 łyżeczki i sodę mieszamy na sucho, dodajemy masło, jajka i mleko w takiej ilości by ciasto miało gęstość luźnego ciasta na makaron (wszystko robimy w misce)na koniec dodajemy starty ser i mieszamy. Gotujemy osoloną wodę i maczając łyżkę we wrzątku kładziemy na wodę malutkie kluseczki, gotujemy do 2 min od wypłynięcia.
Podajemy polane tłuszczem i dowolną sałatką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.08.2012 08:54
smacznie na obiadek
cukiereczek 06.02.2012 09:40
pycha
halina17 07.10.2011 11:27
smaczne
owocówka 07.10.2011 09:02
mniam
Monika111 07.10.2011 08:04
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak