Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na żolądkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2 litry
żołądki 30-40 dag
ziemniaki 3 szt
ogórki kiszone 40 dag
marchew 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na żolądkach

Wywar zagotowujemy, dodajemy oczyszczone żołądki i gotujemy około 40 minut (aż będą miękkie). Żołądki odkładamy na talerz, a do wywaru dajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy starte na grubych oczkach ogórki oraz ugotowane wcześniej żołądki. Gotujemy jeszcze 5-10 minut, wlewamy śmietanę i doprawiamy do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 29.11.2011 11:20
super
Lotar 25.10.2011 08:48
fajna
Lotar 25.10.2011 08:48
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak