Sposób przygotowania

Z antrykotu wyciąć kość i tłuszcz.Pozostałe mięso pokroić na niewielkie kawałki.Kość i mięso zalać 1,5 litra wody.Dodać obrane i pokrojone na kawałki warzywa i przyprawy.Ugotować rosół. Na pozostałynm z obsmażania tłuszczu obsmazyć pokrojona w wiekszą kostkę paprykę i pomidory.Włożyć do zupy razem z pozostałym tłuszczem.Gotować do miękkości mięsa.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować dalsze 15 minut.Doprawić sosem sojowym, papryką w proszku.Zrobić zacierkę z 1 jajka.Zarzucić na zupę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Moje smaki,lubię takie pożywne zupy i wszystko ze świeżą papryką ! :-)
  • -1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    Lubie słowo (prawie) :) zupka wygląda apetycznie
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    lubię zupki ale rzadko gotuję ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !