Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa prawie gulaszowa wg Heni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antrykot 80 dag
cebula 2 duże
pomidory bardzo dojrzałe 3 szt
ziemniaki 3 duże
czosnek 2 zabki
przyprawy ziele ang pieprz zia
Liść laurowy suszony Prymat
jałowiec
smalec 1 łyżka
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa prawie gulaszowa wg Heni

Z antrykotu wyciąć kość i tłuszcz.Pozostałe mięso pokroić na niewielkie kawałki.Kość i mięso zalać 1,5 litra wody.Dodać obrane i pokrojone na kawałki warzywa i przyprawy.Ugotować rosół. Na pozostałynm z obsmażania tłuszczu obsmazyć pokrojona w wiekszą kostkę paprykę i pomidory.Włożyć do zupy razem z pozostałym tłuszczem.Gotować do miękkości mięsa.Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotować dalsze 15 minut.Doprawić sosem sojowym, papryką w proszku.Zrobić zacierkę z 1 jajka.Zarzucić na zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:14
Dobra zupa.
Anna133 14.07.2012 07:16
lubię zupki ale rzadko gotuję ;)
Katarzyna74 20.11.2011 14:17
Lubie słowo (prawie) :) zupka wygląda apetycznie
Wacław 18.10.2011 19:09
Moje smaki,lubię takie pożywne zupy i wszystko ze świeżą papryką ! :-)
anulka69 17.10.2011 11:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak