Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała na boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
boczek 30-40 dag
marchew 1 średnia
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biała na boczku

Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut, odcedzamy. Boczek kroimy w drobną kosteczkę, przesmażany na patelni. Gdy boczek się już trochę wytopi, dodajemy podgotowaną kapustę i startą na grubych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie i liśie laurowe, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy, dusimy 5 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem, dusimy dalej do miękkości warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.07.2012 20:32
tak samo myślałam jak pacpaw :) ale lubię takie jedzonko :)
gusia1000 11.01.2012 01:08
Super, tylko robić ją i jeść.
pacpaw 23.10.2011 11:59
:o) myślałem, że to będzie biała kiełbasa, a tu kapusta :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak