Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy około 5 minut, odcedzamy. Boczek kroimy w drobną kosteczkę, przesmażany na patelni. Gdy boczek się już trochę wytopi, dodajemy podgotowaną kapustę i startą na grubych oczkach marchewkę oraz ziele angielskie i liśie laurowe, podlewamy odrobiną wody, przykrywamy, dusimy 5 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem, dusimy dalej do miękkości warzyw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    :o) myślałem, że to będzie biała kiełbasa, a tu kapusta :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super, tylko robić ją i jeść.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    tak samo myślałam jak pacpaw :) ale lubię takie jedzonko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !