Sposób przygotowania

boczek pokroić w kosteczkę i wytopić na patelni,boczek wyjąć,dodać do wytopionego tłuszczu pokrojoną w plastry cebulę i zeszklić,zestawić patelnię z ognia cebulę posypać papryką ostrą,paprykę umyć oczyścić i pokroić w paski dodać do cebuli osolić i poddusić pod przykryciem na małym ogniu ok.10min.dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki,pomidory sparzyć i zdjąć skórki pokroić i dodać do papryki wymieszać i gotować aż prawie cały płyn odparuje,dodać pokrojoną kiełbasę lub parówki i posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek,można dodać pokrojoną drobno czuszkę dla wyostrzenia smaku,na koniec dodać wytopiony boczek wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem chwilę jeszcze pogotować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !