Sposób przygotowania

ziemniaki umyć obrać i ugotować na półtwardo,po wystudzeniu każdy ziemniak przekroić na połowę,z halibuta zdjąć skórę jak będzie w całości to wyfiletować,kapary odcedzić,na czterech kawałkach folii aluminiowej lub papieru do pieczenia ułożyć porcję ziemniaków po jednym filecie ryby i kilka kaparów wszystko skropić oliwą i sokiem z cytryny posypać siekanym koperkiem,solą oraz pieprzem i związać papilotki u góry sznurkiem a następnie układać na blasze i upiec w piekarniku w 180st.ok.25min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis a halibut to jedna z moich ulubionych ryb
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !