Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halibut w papilotach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1/2 kg.
halibut 4 filety
kapary całe Smak 1 sł.
oliwa 2 łyżki
koperek 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: halibut w papilotach

ziemniaki umyć obrać i ugotować na półtwardo,po wystudzeniu każdy ziemniak przekroić na połowę,z halibuta zdjąć skórę jak będzie w całości to wyfiletować,kapary odcedzić,na czterech kawałkach folii aluminiowej lub papieru do pieczenia ułożyć porcję ziemniaków po jednym filecie ryby i kilka kaparów wszystko skropić oliwą i sokiem z cytryny posypać siekanym koperkiem,solą oraz pieprzem i związać papilotki u góry sznurkiem a następnie układać na blasze i upiec w piekarniku w 180st.ok.25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.03.2014 10:18
pyszny obiadek
IKrakowianka 15.12.2013 15:09
fajna propozycja
Łukasz15 27.11.2013 09:30
Bardzo pyszna rybka
Grazyna0211 03.03.2012 09:37
fajny przepis a halibut to jedna z moich ulubionych ryb

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak