Sposób przygotowania

Udka zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na małym ogniu. Gdy mięso będzie już prawie ugotowane dodajemy szpinak i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy przyprawą Fit up do zup. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Odstawiamy z gazu. Na rozgrzanej patelni prażymy ziarna słonecznika, a kromki pieczywa kroimy w kosteczkę i też dajemy na patelnię.

Zupę miksujemy blenderem Triblade ( metalową końcówką z trzema ostrzami). Przelewamy do miski. Dekorujemy serkiem Turem i posypujemy ziarnami słonecznika. Podajemy z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    wygląda bajecznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajne takie zielone ale nie wiem czy dużo bym go zjadła,nieprzepadam za szpinakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !