Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ucieramy z cukrem, na gładką puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Dodajemy przesianą makę z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Ciasto przelewamy na dużą blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczmy ok 40-50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyciągamy i gdy biszkopt nam ostygnie, przekrawamy wzdłuż na 3 części. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej kawałki truskawek, mieszamy. Taką kremówką z truskawkami przekładamy biszkopty. Ostatni biszkopt polewamy polewą i ja rozsmarowujemy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękny, taki równiutki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczny
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo ładnie wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Faktycznie szybki bo pewnie też szybko znika :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam...mniam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    szybkie najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !