Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa ze śmietanką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania) 1 szt.
przecier pomidorowy 1 szt.
pomidory bez skóry 2 szt.
śmietana 18 proc 0,5 opak.
sól do smaku do smaku
włoszczyzna 1 szt.
zioła do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa ze śmietanką

Pierś z kurczaka gotować w osolonej wodzie, dodać przecier pomidorowy, obrane pomidry, pokrojoną w paski włoszczyznę. Gdy mięsko i warzywa beda juz miękkie, doprawić do smaku solą i ziołami - preferuję świeżą natkę pietruszki oraz liście maggi. Zdjąć z gazu, polać fantazyjnie esy-floresy śmietnką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.03.2012 11:42
pomidorówkę lubię w każdym wydaniu
jasiek 30.01.2012 15:43
lubi?
eduszo
eduszo 06.10.2011 20:03
Fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak