Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka parzona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilowy 1 opakowanie
jaja 4 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Babka parzona

1. Całe jaja utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, powoli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.
2. Wszystko zalać wrzącą margaryną.
3. Wymieszać, wlać do tortownicy.
4. Piec przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
5. Sprawdzać patyczkiem czy jest sucha, jak jest to można wyciągać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak