Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z marchwi, pomrańczy i dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
dynia 500 g
cebule 2
oliwa 1 łyżka
pomarańcze 2
woda 750 ml
miód 2 łyżki
sól
pieprz
posiekana świeża klendra 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z marchwi, pomrańczy i dyni

Cebulę siekamy, marchew kroimy na plasterki, a z dyni wydrążamy miąższ i obsmażamy je na oliwie doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy obrane cząstki pomarańczy i wodę. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu ok pół godziny by następnie zmiksować dodając miód. Przed podaniem możemy doprawić i posypać posiekaną świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.10.2011 12:26
Dla mnie nowość, ale może być smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak