Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Escarumbas

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao w proszku 20 dkg
mleko w/g uznania
cukier 10 dkg
mąka 15 dkg
jajko 8 szt
sól do smaku
wafle w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Escarumbas

Rozpuścić kakao w ciepłym mleku,które należy dolewać po trochu,aż utworzy się gęsta masa,wsypać do niej ciągle mieszając ,cukier i mąkę,wbić po jednym jajku i wsypać szczyptę soli,postawić na małym ogniu,podgrzewać i ubijać przez 10 minut,nie dopuszczając do zagotowania ,następnie przygotować blachę do pieczenia i położyć na niej wafle cukiernicze,wylać na nie masę kakaową i wstawić do piekarnika,aż masa stwardnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.10.2011 22:12
super, wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak