Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jaja 4 sztuki
cytryna 1 sztuka
proszek do pieczenia łyżka 1 łyżeczka
cukier puder 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

1. Cukier, żółtka, margarynę utrzeć.
2. Sparzyć cytrynę – zetrzeć skórkę, oddzielnie wycisnąć sok, dodać skórkę do ucieranej masy.
3. Dalej do masy dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
4. Piec 40 minut w temperaturze 175 stopni.

LUKIER: cukier puder s sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 09.08.2011 18:28
dobre
Magda60 30.05.2011 22:43
super
Tomek13 09.05.2011 13:18
dobre
agogo2 09.05.2011 13:14
super
Magda60 10.04.2011 17:12
swietna
Krzysztof31 05.04.2011 11:24
ja uwielbiam babkę cytrynową
SyMiki 31.03.2011 19:50
pychotka
gosia47-47 10.02.2011 08:09
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak