Sposób przygotowania

Brzoskwinie po pokrojeniu w kostkę gotujemy 5 minut wraz z miodem. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodajemy mascarpone i jeszcze raz mieszamy. Białka po ubiciu na sztywno dodajemy do masy. Do pucharka nakładamy warstwami- najpierw połowę kremu, potem herbatniki namoczone wcześniej w amaretto, następnie pozostały krem i na koniec morele. Przed podaniem wkładamy do lodówki, a po wyjęciu oprószamy rozdrobnionymi pistacjami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !