Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt - zawsze się udaje

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 sztuka
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt - zawsze się udaje

1. 4 jaja + szklanka cukru + cukier waniliowy zmiksować na biało.
2. Dodać rozpuszczoną kostkę margaryny i dalej miksować.
3. Dodać 2 szklanki maki + 2 łyżeczki proszku do pieczenia, zmiksować delikatnie.
4. Wylać na tortownicę, piec 35-40 min w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak