Sposób przygotowania

Do garnka wstawić golonko, zalać go wodą, posolić. Dodać, pozbawione skórki i pokrojone marchewkę i cebulę Gotować do miękkości mięsa. Następnie w osobnym naczyniu ugotować drobno pokrojone ziemniaki. Gdy golonko będzie miękkie, pokroić go na porcje, zalać butelką żurku, chwilę pogotować, przyprawić do smaku. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Ugotowane ziemniaki odsączyć z wody, kłaść porcjami do misek, zalewać gotowym żurem z porcjami golonka. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    musi być smaczny :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie przepadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubie ,pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Moja ulubiona zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !